В новините
 
12.05.2024 09:15
Търсене
 
 
22.07.2009
Бургаските математици покориха Южна Африка
Световна слава и признание спечелиха за България четирима осмокласници от Бургаската математическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" - Галина Кирчева, Дончо Пенев, Калоян Зайков и Христо Терзиев. На провелото се от 5 до 10 юли в гр. Дърбан /ЮАР/ международно математическо състезание IWYMIC, те завоюваха 12 медала и 2 купи в индивидуалното и отборното класиране. Състезанието е с ранг на Международна олимпиада за ученици. В него участваха 72 отбора от 19 страни, като от първата тринадесетица в световната математика отсъстваха само Русия (заради пропуснат краен срок) и съставеният от азиатци (основно китайци) САЩ. Най-силните страни се се представили с по четири отбора (изключение прави единствено Супершампионът Китай - с цели 7!). Тимовете, представили България, бяха от Бургас, Варна и София (2 тима).
12.07.2009
Призракът на уранодобива напомни за пореден път за себе си
В град Бухово край София, район Кремиковци е установено наличие на радиоактивно замърсяване, непосредствено в близост до жилищни блокове – под пешеходна пътека и площадка за игра на деца. В района на замърсяването, без да знаят за опасността постоянно играят деца и преминават граждани. Радиоактивното излъчване на източника е няколко пъти над пределно допустимите дози. За случая са уведомени Агенцията за ядрено регулиране, представителите на местната власт и район Кремиковци, Гражданска защита и НЦРЗ. На 09.07.2009 г. районът беше обграден с маркироващи ленти и знаци за наличие на радиация. По-късно през деня група специалисти от Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране успяха да локализират и изземат източника на радиоактивното лъчение.
10.07.2009
ЛИДЕР прави капан на кмета на Карнобат
Настоящата публикация е предоставена учтиво от редакцията на
бургаския седмичник в-к Десант по наша молба, предизвикана от желанието ни да предоставим и ДРУГАТА страна в медиен двубой, който не бихме могли да окачествим като джентълменски. Материалът представлява журналистическо разследване на нашата приятелка Катя Касабова и авторските права са собственост на гореспоменатота издание Местният координатор Антон Панайотов, който изчезна с пари от общинската каса и беше разследван за покупка на гласове, си отмъсти на кмета с долнопробна постановка Катя Касабова. Възможно ли е кметът на Карнобат Георги Димитров да пребие две деца, ден преди изборите – между 5 и 5,15 часа на разсъмване, пред вратите на самата община? Само защото ги видял да лепят плакати? И защото беше оповестено в прссъобщение да „сипе с нечленоразделна реч поредица вулгарни ругатни, закани и обиди, да ги бута, дърпа и удря... докато ги малтретира да крещи с пълно гърло: ти мен познаваш ли ме бе, аз съм кмета на Карнобат!“, а след като „децата успели да се изтръгнат от ръцете на насилника, собственоръчно да накъса плакатите и с нокти лично да изстърже налепеното по стената“? .....
01.07.2009
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток
Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър.
01.07.2009
Нов център за планиране на финансовото бъдеще отваря врати в Бургас
От началото на месец юли в Бургас ще започне да функционира нов център за планиране на финансовото бъдеще. На адрес: ул. "Хан Аспарух" № 1 в Бургас, клиентите на ING ще имат възможност да получат интегрирано обслужване в сферата на животозастраховането и пенсионното осигуряване. Събирането на офисите на ING Животозастраховане и ING Пенсионно осигуряване на общ адрес има за цел да улесни жителите на града, като предостави по-голям набор от решения за планиране на личните финанси. Всеки, който желае може да получи безплатна консултация от служител на ING и с негова помощ да избере застрахователно/ осигурително решение, което да отговоря на индивидуалните му нужди и желания. В допълнение, желаещите могат да получат информация за размера на данъчните облекчения при доброволното пенсионно осигуряване и застраховките „Живот”. Телефонът на ING Пенсионно осигуряване в Бургас е 056/ 859 614, а на ING Животозастраховане - 056/ 859 610. Клиенти на компанията могат да използват и безплатния от цялата страна телефон 0800 11 464.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |